טוויטר ישיר לאנליסטים

לא מעט נכתב על טוויטר - Twitter - מערכת מיקרובלוג שעוזרת לעקוב אחרי החדשות באופן מהיר ויעיל. כל tweet יכול להכיל עד 140 תווים מה שגורם לכותב להיות ממוקד ולהגיע לליבו של העניין בכל עדכון.המשתמשים מעדכנים את הרשת החברתית שלהם במה הם עושים, חושבים, רואים בכל רגע נתון. העלאת פוסט (tweet) יכולה להתבצע מחשבון הטוויטר באתר, ממחשב כף יד, טלפון סלולרי, פייסבוק ועוד. לכתבה הקודמת שלי בנושא לחץ כאן.

לנוחיותכם אני מצרפת כאן רשימה מסודרת של טוויטרים של אנליסטים המובילים בעולם, ושימי לב גם STKI על המפה!

מהו מפגש שולחן עגול?

"שולחן עגול" מפגיש אנשי מקצוע רלוונטיים ממספר ארגונים לדיון סביב נושא משותף ומהווה פורום להחלפת רעיונות ודעות. במפגש משתתפים נציגי 10-20 ארגוני משתמשים בלבד (אינו פתוח בפני ספקים, יועצים ואינטגרטורים). השתתפות בו מותנית בהרשמה מראש ומוגבלת לשני נציגים בלבד מכל ארגון בשל מחסור במקום.
אנא חזרו אליי או אל אתי: 09-7907000 שלוחה 100 או שמרית: שלוחה 110 במידה ואתם\ן מעוניינים להירשם.
איפה ומתי?
המפגשים יערכו בתאריכים הנקובים במשרדי STKI במשרדנו שבמושב בני ציון בין השעות 09:30-13:00
שמירה על קשר והמשך הדיון און-ליין:
כדי לשמור על פרטיות המשתתפים, פתחנו קבוצות דיון פרטיות בפורום מיוחד באתר Docs & Talks. הקבוצה סגורה לארגוני משתמשים שהנם לקוחות STKI בלבד, ומהווה פלטפורמה להמשך החלפת רעיונות ע"י המשתתפים, דרך לשמירה על קשר בנושא זה, וצפייה במסמכים רלוונטיים כגון סיכום הדיון ומחקרים נוספים.
בפורום יוצג עותק של סיכום המפגש ולחברי הפורום תינתן במה להמשך שיתופי המידע ביניהם. לפורום לא יורשו להכנס נציגי ספקים או יועצים ופרטי הדיון יישארו במסגרת האתר בלבד.
להלן קישורים לקבוצות הדיון של המפגשים:
מפגש Mobile Enterprise (06.05.09)
מפגש ניהול מרכזי שירות פנימיים – Service Desk (31.05.09)

השולחנות העגולים הקרובים בתחומים שלי

"גל" חדש של שולחנות עגולים מתוכננים ב STKI (רשימה מלאה של כל המפגשים - תוכלו לראות באתר שלנו כאן). המפגשים שאני מתכננת לזמן הקרוב יהיו בנושא Mobile, Help Desk. מפגשי שולחן עגול מיועדים רק לארגוני משתמשים, ורק ללקוחות STKI. הנה קצת מידע על המפגשים שאערוך:
מפגש ראשון: יום רביעי, 06.05.09– Mobile Enterprise - הזדמנויות עסקיות חדשות בעקבות התפתחות הסלולר

תחום היישומים האפליקטיביים לטלפונים הניידים התפתח מאוד בשנים האחרונות, הטכנולוגיה הבשילה והיא מציעה כיום מגוון פתרונות הן עבור אנשי שטח ועובדים פנימיים והן עבור הלקוחות הסופיים של הארגונים. מטרת שולחן עגול זה היא לחשוף best practices של פרויקטי שימוש בטלפונים סלולריים להתייעלות פנים ארגונית, לבניית מודלים עסקיים חדשים, החלפת מידע לגבי פתרונות מובילים, ומגמות עתידיות (האם עולם הסלולר יפנה לאפליקציות client, שירותי וידאו?)
להלן חלק מהשאלות אותן נעלה בדיון (ייתכן כי לא נגיע לכולן במפגש זה):

1. פתרון לשירות עצמי ללקוח סופי - ניהול חשבון אישי ממכשירים ניידים, שימוש במכשירים אלה בתור ארנק נייד – יכולת לסמן את מוצרי החנות לפי הברקוד המותקן עליהם ולשלם עם טלפון נייד בקופה. רכישת כרטיסי טיסה, תיאטרון, קולנוע וחניה דרך הסלולר וגם הזמנת תור לרופא עם קבלת תוצאות הבדיקות לנייד של הלקוח:

· Mobile Banking - האם ניתן כבר היום לבצע טרנזקציות בנקאיות דרך הניידים : בדיקת מצב התנועות בחשבון והחיובים בכרטיס האשראי, משיכה מפיקדון, הזמנת פנקסי צ'קים והעברת כספים לחשבון אחר. דגשים הן מבחינת יכולות טכנולוגיות והן מבחינה רגולטורית.
· פתרונות למעקב אחר המסחר בניירות הערך בטלפונים סלולריים: קבלת נתונים וחדשות בזמן אמת, התראות לפי בקשה, מצב תיק המניות הווירטואלי, קניה ומכירה של ני"ע.
· כרטיסי אשראי – האם חברות כרטיסי האשראי יוכלו להציע ללקוחות בעתיד הקרוב, דרך הניידים, הנחות רלוונטיות לפי קרבת הלקוח לחנות, חניון או בית קולנוע ספציפי?
· משרדים ממשלתיים, קופ"ח, דואר וכ"ו – האם נבחן מתן שירותים לקהל רחב דרך הטלפונים הסלולריים?

2. פתרון לאנשי שטח/ עובדים פנימיים- פתרון אפליקטיבי לניידים עבור טכנאים, פרמדיקים, אנשי מכירות, וכ"ד אינו חדש, אבל קלות השימוש, זמינות, חיבור תמידי לאינטרנט וGPS עוזרים לארגונים לבחור בניידים כפתרון המוביל לאנשי השטח:
· האם ישנם ניסיונות מוצלחים לעבודת אנשי שטח עם טלפונים ניידים: קבלת סידור עבודה, התראות, הודעות מהמוקד, ועדכון ביצוע משימות בזמן אמת? האם נעשה שימוש במערכת GPS לצורך שינוע אנשי שטח?
· האם יש דוגמאות להפיכת טכנאים בשטח לאנשי מכירות בעקבות לאינטגרציית הניידים למערכות ארגוניות בזמן אמת?
· האם אינטגרציה בין טלפונים סלולריים לבין מערכות ארגוניות מאפשרת בקרה בזמן אמת - כמה זמן לקח לטכנאי להגיע ללקוח/ לטפל בתקלה, כמה כסף הכניס/ חסך לארגון, בחינת יעילותו של עובד ספציפי לעומת חבריו לצוות וכ"ד.

לחץ כאן להצטרף לקבוצת דיון של מפגש זה.

Dashboard for IT

בתקופה האחרונה נתקלתי בהתבלטות דומה אצל מספר לקוחותינו – ארגוני IT גדולים בישראל. מחד ארגוני IT מרגישים שהינם חייבים עתה להדק את הקשר ואת תרומתם לביזנס ולשם כך הינם מחפשים כלים שיעזרו להם לנהל בצורה טובה ויעילה יותר את מערך ה-IT; מאידך הינם סובלים מקיצוץ תקציבים חמור ללא יכולת להשקיע בכלי ניהול מתוחכמים.


נראה שמעט מאוד ארגונים יכולים להרשות לעצמם בתקופה זו רכישת פתרון מלא לניהול פנימי. רוב הארגונים מוותרים על החלום לקבל בפתרון אחד "ERP ל-IT" ופונים לפתח פתרונות מקומיים אשר מצטרפים בתורם לגיבוב אינסופי של מערכות לניהול IT או מחפשים פתרון קטן ולא יקר שיוכל להקל להם בניהול IT. ארגוני IT מנסים להמשיך לעבוד עם הכלים שכבר הוטמעו ולא להחליפם, לפחות לא כרגע. לרוב הארגונים יש פתרונות לניהול פרויקטים - MS Project, PS Next, Primavera, שם נבנים גנטים לפרויקטי ונעשה מעקב אחרי אבני הדרך; ניהול תקציבים לרוב מנוהל בעזרת ה-ERP הארגוני, דוחות נעשים באופן ידני בעזרת הכלים שהוזכרו לעיל יחד עם אקסלים וPPT.


כלים שהכי חסרים (או אינם נמצאים כלל) הם פתרונות לניהול הדרישות, הקצאת המשאבים פרויקטילי ובעיקר Dashboard אמין למנמ"ר. חשוב לציין, כי גם אם אני נגד הוספת עוד מערכת לפאזל המורכב דיו של מערכת IT, נראה כי לפעמים dashboard פשוט, אשר מסוגל להציף את כל המידע בצורה ברורה ושקופה לכל מנהלים יכול לפתור הרבה כאב ראש ולתרום לקבלת החלטות בנוגע להשקעות IT